Planten in volle grond

Voorbereiding

Als we verwijzen naar een olijfboom met afmetingen tussen 60/80 of 80/100 cm omtrek van de stam, dan staan deze in potten van in totaal tussen 375 en 500 liter volume.

Voor het planten van zo'n olijfboom in de grond moeten we rekening houden met deze volumes en daarom moeten er gaten worden gemaakt om deze afmetingen te waarborgen.

Dus voor een potvolume van 375L / 500L moet het plantgat een afmeting hebben van ongeveer 100 cm in diameter en 90 cm in diepte. Zodra de uitgraving is voltooid, plaatsen we de olijfboom zonder pot maar met de grond die momenteel zijn wortels bedekt (de kluit). Dan vullen we het gat met extra aarde.

Aanplanten

De periode van planten en verplanten is belangrijk voor de toekomstige ontwikkeling van de plant. De belangrijkste gevaren in deze periode worden veroorzaakt door:

  • Uitdroging van de boom tijdens het proces van verzending naar de bestemming en laden.
  • Problemen ontstaan door structurele schade, ontstaan in de kluit en de plant zelf, tijdens de fasen van laden, lossen en planten.

Deze bijbehorende problemen moeten in deze fasen van het proces als normaal worden beschouwd en moeten worden overwogen om met maximale effectiviteit en snel te handelen om de schade aan de plant te minimaliseren, om de vitale toekomst van de boom te vermijden.

Bij uitdroging is de beste preventie het minimaliseren van de verstreken tijd tussen het laden en het planten. We moeten ons ervan bewust zijn dat de eerste mogelijkheid om de plant opnieuw te hydrateren direct na het planten zal zijn, het moment waarop we veel water zullen toedienen. De coördinatie van de laaddata, het transport, de definitieve lossing en het planten moet perfect worden gepland.

In geval van structurele schade (d.w.z. takken beschadigd / wonden in de stam), moeten we een gebroken of gebarsten tak snoeien en genezende verf aanbrengen. Voor de huid-rompwonden moeten we de beschadigde huid goed doorknippen en een goede hoeveelheid genezende verf aanbrengen.

Ook bestaat de mogelijkheid dat de kluit als gevolg van het transport beschadigd raakt. In dit geval moeten we het gaas en de kunststoffen extraheren. De olijfboom wordt afgezet op het substraat, dat het plantbed vormt en het substraat zelf vult en krachtig aandrukt. Het doel is om enkele luchtspleten te

verwijderen. Deze actie, samen met het planten van irrigatie, zorgt ervoor dat de olijfboom perfect geïntegreerd blijft in de nieuwe plantplaats.